Til vores brunch i søndags bagte jeg et nøddebrød med abrikoser og tranebær.
Brødet smager pragtfuldt med en cremet gorgonzola eller brieost på toppen.
Nøddebrød.
5 dl. Lunken vand
50 g. gær.
½ dl. Rapsolie.
2 dl. Havregryn.
2 tsk. Salt.
1 håndfuld mandler.
1 håndfuld hasselnødekerner.
1 håndfuld valnødekerner.
1 håndfuld abrikoser.
1 håndfuld tørret tranebær.
Hvedemel.
Nødder og abrikoser hakkes groft. Gæren opløses i vandet, havregryn, salt, olie, nødder, abrikoser og tranebær tilsættes og røres lidt, (Jeg ælter det hele på min køkkenmaskine) nu tilsættes mel indtil dejen slipper skålen, men stadig er lidt klistret. Hæver ca. 30 min. Rør dejen et par omgange og kom den i en meldrysset hævekurv og lad den hæve 30 min. Herefter vendes dejen ud på en bageplade med bagepapir og bages på 200* ca. 30 min. Hvis brødet lyder hult når det bankes let i bunden er det færdigt.
Denne så god ut:) Takk for oppskriften:)
SvarSletUlla-Bella: Velbekommen :-)
SvarSletLyder virkelig lækkert:-) Jeg gemmer opskriften.
SvarSletIrene: Det smager lækkert. Mine drenge spiser det bare med at tyndt lag smør :-)
SvarSletDen så utrolig god ut og sund er den vel også :)
SvarSletHa en fin dag, klem.
Linda: Tjae, nødder indeholder jo en del fedt, men af den gode slags :-)
SvarSletTak for opskriften, det brød vil jeg bage, det lyder til at være lækkert:)
SvarSletemmy: Velbekommen og god fornøjelse :-)
SvarSletUha det lyder godt, måske jeg kan lokke søren til at bage et, han siger han gerne ved lære det..Jeg er jo kun god til kanonkugler.
SvarSletMette: Prøv at lokke eller gå selv i krig, er sikker på dette her ikke kan bruges til kanonføde ;-)
SvarSlet